Users from old forum should register again, the old credentials no longer are valid

Camera is connected but wont function

Support and help for digiCamControl (no bug report)
Post Reply
SplitWinkle
Posts: 3
Joined: Thu Jan 12, 2017 9:12 am

Camera is connected but wont function

Post by SplitWinkle » Thu Jan 12, 2017 9:23 am

Hello!
I'm definitely a newbie so i'm hoping i'm just missing something stupid...
A friend recommended this program so i went ahead and downloaded it today.
I installed the software and everything was looking good but when i opened up the program it displays that the camera is connected but i am unable to do anything with it. It wont even diplay the battery percentage.
The camera is connected to the computer (and the computer recognizes it) so i dont think its a driver issue and the program recognizes the camera so... i'm stumped.
Now when i use the stock camera controller it works perfectly. (even thought the stock program sucks)
And i tried unistalling the stable version and installing the beta version.
but that didnt do anything either.
I'm using a sony a6000 camera
and windows 10
please help!

Camera is connected but wont function

Advertisment
 

Duka Istvan
Posts: 474
Joined: Sat Oct 03, 2015 7:57 pm

Re: Camera is connected but wont function

Post by Duka Istvan » Thu Jan 12, 2017 11:23 am

Sony cameras are supported using wifi connection only

SplitWinkle
Posts: 3
Joined: Thu Jan 12, 2017 9:12 am

Re: Camera is connected but wont function

Post by SplitWinkle » Fri Jan 13, 2017 12:36 am

thank you for the quick response.
so i went through all the steps to pair my camera with my computer over wifi.
and when i try to connect it with the stable version it doesn't show up.
so i uninstalled and reinstalled the beta version hoping that would fix the problem.
the sony option shows up in the drop down menu now (in the beta)
but when i select it the program stops and goes into the (not responding) mode
there was another thread that talks about a similar issue but i don't know if it was ever resolved.
any help would be greatly appreciated.

Duka Istvan
Posts: 474
Joined: Sat Oct 03, 2015 7:57 pm

Re: Camera is connected but wont function

Post by Duka Istvan » Fri Jan 13, 2017 11:23 am

You need to pair you camera wifi with your computer first (same way when you connect to a wifi router )

SplitWinkle
Posts: 3
Joined: Thu Jan 12, 2017 9:12 am

Re: Camera is connected but wont function

Post by SplitWinkle » Sat Jan 14, 2017 10:18 am

The only thing I could find online was linking it over WiFi through the Sony play memories app for wireless photo transfer.
It required me to link to the router and then plug the camera in to the computer to complete the handshake.
(I can now wirelessly transfer pictures but that's it) I know I'm a newbie and it's probably getting annoying, but would you (or anyone else) be able tell me what steps I need to take to accomplish a proper WiFi connection to my computer?
(Or direct me to a website/thread that explains it?)


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest