Cmd line Connects to Canon 5DMKIII but error with WEBCAM!

Report bugs and errors to the digiCamControl development team.
Post Reply
Andrew Cool
Posts: 6
Joined: Mon Mar 18, 2019 2:55 am

Cmd line Connects to Canon 5DMKIII but error with WEBCAM!

Post by Andrew Cool » Wed Apr 17, 2019 2:47 am

Hi,

Using both the Command LIne and Remote command I can connect to my Canon 5D MKIII, but on issuing he Capture command,
there's an error about "..Could not capture WEBCAM.."

Here's my code :-

PRO Canon_Digicam

src_dir = sourceroot()

; base_cmd = '"C:\Program Files (x86)\digiCamControl\CameraControlCmd.exe "'
base_cmd = '"C:\Program Files (x86)\digiCamControl\CameraControlRemoteCmd.exe "'


cmd = base_cmd + "/c capture c:\pictures\capture1.jpg"

; cmd = base_cmd + "/filename E:\test\test.jpg /capture"
spawn,cmd,res

print,res
stop

cmd = base_cmd + '/folder ' + src_dir
spawn,cmd,res,err
print,'FOLDER'
print,res

cmd = base_cmd + '/iso 400'
print,'ISO'
spawn,cmd,res,err
print,res

cmd = base_cmd + '/aperture 4.0'
print,'APERTURE'
spawn,cmd,res,err
print,res

cmd = base_cmd + '/shutter 1/60'
print,'SHUTTER'
spawn,cmd,res,err
print,res

; cmd = base_cmd + '/filename test.jpg /capturenoaf'
cmd = base_cmd + '/filename test.jpg /capture'
print,'CAPTURE'
spawn,cmd,res,err
print,res

END

and the error message :-

% Compiled module: CANON_DIGICAM.
digiCamControl remote command line utility (2.1.1.0, 25-Feb-19 3:22:04 AM) running
:;response:error;message:Could not capture photo from webcam.
% Stop encountered: CANON_DIGICAM 15 F:\idl\Canon_digicam\canon_digicam.pro

using the ControlCmd exe I get :-

IDL> canon_digicam
% Compiled module: CANON_DIGICAM.
FOLDER
digiCamControl command line utility running New Camera is connected ! Driver :Canon EOS 5D Mark III
ISO
digiCamControl command line utility running New Camera is connected ! Driver :Canon EOS 5D Mark III
APERTURE
digiCamControl command line utility running New Camera is connected ! Driver :Canon EOS 5D Mark III
SHUTTER
digiCamControl command line utility running New Camera is connected ! Driver :Canon EOS 5D Mark III
CAPTURE
digiCamControl command line utility running New Camera is connected ! Driver :Canon EOS 5D Mark III
Error occurred while capturing photo System.Exception: Could not capture photo from webcam.
at CameraControl.Devices.Others.WebCameraDevice.CapturePhoto() in D:\devel\vs2010\CameraControl\CameraControl.Devices\Others\WebCameraDevice.cs:line 120
at CameraControlCmd.Program.Capture() in D:\devel\vs2010\CameraControl\CameraControlCmd\Program.cs:line 470

Regards,

Andrew

Cmd line Connects to Canon 5DMKIII but error with WEBCAM!

Advertisment
 

Andrew Cool
Posts: 6
Joined: Mon Mar 18, 2019 2:55 am

Re: Cmd line Connects to Canon 5DMKIII but error with WEBCAM!

Post by Andrew Cool » Wed Apr 17, 2019 3:55 am

I can also confirm that the same webcam error occurs with my Canon 6D (original version)

Using DCC v2.1.1.0

IDL> canon_digicam
% Compiled module: CANON_DIGICAM.
% Compiled module: SOURCEROOT.
CameraControlCmd.exe /folder F:\idl\Canon_digicam\
FOLDER
digiCamControl command line utility running New Camera is connected ! Driver :Canon EOS 6D
CameraControlCmd.exe /iso 400
ISO
digiCamControl command line utility running New Camera is connected ! Driver :Canon EOS 6D
CameraControlCmd.exe /aperture 4.0
APERTURE
digiCamControl command line utility running New Camera is connected ! Driver :Canon EOS 6D
CameraControlCmd.exe /shutter 1/60
SHUTTER
digiCamControl command line utility running New Camera is connected ! Driver :Canon EOS 6D
CAPTURE
digiCamControl command line utility running New Camera is connected ! Driver :Canon EOS 6D
Error occurred while capturing photo System.Exception: Could not capture photo from webcam.
at CameraControl.Devices.Others.WebCameraDevice.CapturePhoto() in D:\devel\vs2010\CameraControl\CameraControl.Devices\Others\WebCameraDevice.cs:line 120
at CameraControlCmd.Program.Capture() in D:\devel\vs2010\CameraControl\CameraControlCmd\Program.cs:line 470

Andrew Cool
Posts: 6
Joined: Mon Mar 18, 2019 2:55 am

Re: Cmd line Connects to Canon 5DMKIII but error with WEBCAM!

Post by Andrew Cool » Wed Apr 17, 2019 4:10 am

Screen dump of command prompt window with Canon 6D connected.

Image

again, the webcam error for some reason...

Post Reply