Taking pictures with D5300 Nikon over WIFI - blank files come back to PC

Report bugs and errors to the digiCamControl development team.
Post Reply
maxi
Posts: 3
Joined: Wed Aug 29, 2018 4:34 am

Taking pictures with D5300 Nikon over WIFI - blank files come back to PC

Post by maxi » Wed Aug 29, 2018 4:58 am

Got D5300, using it with digicamcontrol over WIFI. LIVE VIEW works fine, WIFI connection works, can play with a focus remotely. Looks great.

After taking a snapshop, it loads the picture onto PC, showing a progress bar, but it turns out to be a blank file on PC at the end.

I tried USB cable, same setup, and all worked fine. I am getting the pictures back onto PC over USB. But I am getting blank .jpg 0 bytes over WIFI.

-------------------------------------

2018-08-29 04:29:26,646 [1]DEBUG DCC [(null)] - ===========Camera is connected==============
2018-08-29 04:29:26,648 [1]DEBUG DCC [(null)] - Driver :NikonD5200
2018-08-29 04:29:26,650 [1]DEBUG DCC [(null)] - Name :D5300
2018-08-29 04:29:26,652 [1]DEBUG DCC [(null)] - Manufacturer :Nikon Corporation
2018-08-29 04:29:26,654 [1]DEBUG DCC [(null)] - DeviceManager_CameraSelected 1
2018-08-29 04:29:26,656 [1]DEBUG DCC [(null)] - DeviceManager_CameraSelected 2
2018-08-29 04:29:26,664 [1]DEBUG DCC [(null)] - No translation for:|
2018-08-29 04:29:26,711 [1]DEBUG DCC [(null)] - No translation for:|
2018-08-29 04:29:27,470 [19]DEBUG DCC [(null)] - InitFocusMode 1
2018-08-29 04:29:27,480 [19]DEBUG DCC [(null)] - InitFocusMode 2
2018-08-29 04:29:27,486 [19]DEBUG DCC [(null)] - InitFocusMode 3
2018-08-29 04:29:27,506 [1]DEBUG DCC [(null)] - No translation for:IMAGE_SIZE|Image Size
2018-08-29 04:29:27,517 [1]DEBUG DCC [(null)] - No translation for:6000X4000 |6000x4000
2018-08-29 04:29:27,603 [1]DEBUG DCC [(null)] - No translation for:LONG_EXP_NR|Long exp NR
2018-08-29 04:29:27,635 [1]DEBUG DCC [(null)] - No translation for:AF_A|AF-A
2018-08-29 04:29:27,716 [1]DEBUG DCC [(null)] - No translation for:TEMPERATURE|Temperature
2018-08-29 04:29:27,737 [1]DEBUG DCC [(null)] - No translation for:ISO_AUTO_HIGH_LIMIT|ISO Auto High Limit
2018-08-29 04:29:27,746 [1]DEBUG DCC [(null)] - No translation for:CENTER_WEIGHTED_AREA|Center-weighted area
2018-08-29 04:29:27,767 [1]DEBUG DCC [(null)] - No translation for:EXT._FLASH_COMPENSATION|Ext. flash compensation
2018-08-29 04:29:27,779 [1]DEBUG DCC [(null)] - No translation for:FLASH_SYNC_SPEED|Flash sync speed
2018-08-29 04:29:27,791 [1]DEBUG DCC [(null)] - No translation for:CAPTURE_AREA_CROP|Capture area crop
2018-08-29 04:29:27,799 [1]DEBUG DCC [(null)] - No translation for:ACTIVE_D_LIGHTING|Active D-Lighting
2018-08-29 04:29:27,817 [1]DEBUG DCC [(null)] - No translation for:HDRMODE|HDRMode
2018-08-29 04:29:27,829 [1]DEBUG DCC [(null)] - No translation for:HDR_EXPOSURE_DEVIATION|HDR Exposure deviation
2018-08-29 04:29:27,839 [1]DEBUG DCC [(null)] - No translation for:HDR_INTENSITY|HDR intensity
2018-08-29 04:29:27,852 [1]DEBUG DCC [(null)] - No translation for:ACTIVE_SLOT|Active Slot
2018-08-29 04:29:27,864 [1]DEBUG DCC [(null)] - No translation for:LENS_SORT|Lens Sort
2018-08-29 04:29:27,952 [1]DEBUG DCC [(null)] - No translation for:SRGB|sRGB
2018-08-29 04:29:27,953 [1]DEBUG DCC [(null)] - No translation for:STANDARD|Standard
2018-08-29 04:29:28,007 [1]DEBUG DCC [(null)] - No translation for:CPU_LENS_MOUNTED|CPU lens mounted
2018-08-29 04:29:28,036 [19]DEBUG DCC [(null)] - cameraDevice_CameraInitDone 1
2018-08-29 04:29:28,307 [19]DEBUG DCC [(null)] - cameraDevice_CameraInitDone 1a
2018-08-29 04:29:28,307 [19]DEBUG DCC [(null)] - cameraDevice_CameraInitDone 2
2018-08-29 04:29:28,308 [19]DEBUG DCC [(null)] - cameraDevice_CameraInitDone 3
2018-08-29 04:29:31,524 [22]DEBUG DCC [(null)] - LiveView: Liveview started
2018-08-29 04:29:32,242 [22]DEBUG DCC [(null)] - LiveView: Liveview start done
2018-08-29 04:29:33,082 [1]DEBUG DCC [(null)] - Window command received :LiveViewWnd_Show
2018-08-29 04:29:33,180 [1]DEBUG DCC [(null)] - No translation for:|
2018-08-29 04:29:33,621 [1]DEBUG DCC [(null)] - No translation for:AF_S|AF-S
2018-08-29 04:30:32,339 [11]DEBUG DCC [(null)] - LiveView: Capture started
2018-08-29 04:30:32,655 [11]DEBUG DCC [(null)] - LiveView: Capture Initialization Done
2018-08-29 04:30:33,908 [8]DEBUG DCC [(null)] - CONST_Event_ObjectAddedInSdramC101
2018-08-29 04:30:33,918 [8]DEBUG DCC [(null)] - File nameDSC_0000.JPG
2018-08-29 04:30:33,920 [8]DEBUG DCC [(null)] - Photo transfer begin.
2018-08-29 04:30:38,796 [8]DEBUG DCC [(null)] - Transfer time : 4.871 Speed :0 Mb/s
2018-08-29 04:30:38,817 [8]DEBUG DCC [(null)] - Window command received :Select_Image
2018-08-29 04:30:38,825 [8]DEBUG DCC [(null)] - Photo transfer done.
2018-08-29 04:30:38,913 [11]DEBUG DCC [(null)] - LiveView: Liveview started
2018-08-29 04:30:38,918 [11]DEBUG DCC [(null)] - LiveView: Liveview start done
2018-08-29 04:30:38,936 [19]ERROR DCC [(null)] - Unable to load fast preview
System.NotSupportedException: No imaging component suitable to complete this operation was found. ---> System.Runtime.InteropServices.COMException: The component cannot be found. (Exception from HRESULT: 0x88982F50)
--- End of inner exception stack trace ---
at System.Windows.Media.Imaging.BitmapDecoder.SetupDecoderFromUriOrStream(Uri uri, Stream stream, BitmapCacheOption cacheOption, Guid& clsId, Boolean& isOriginalWritable, Stream& uriStream, UnmanagedMemoryStream& unmanagedMemoryStream, SafeFileHandle& safeFilehandle)
at System.Windows.Media.Imaging.BitmapDecoder.CreateFromUriOrStream(Uri baseUri, Uri uri, Stream stream, BitmapCreateOptions createOptions, BitmapCacheOption cacheOption, RequestCachePolicy uriCachePolicy, Boolean insertInDecoderCache)
at System.Windows.Media.Imaging.BitmapImage.FinalizeCreation()
at System.Windows.Media.Imaging.BitmapImage.EndInit()
at CameraControl.Core.Classes.BitmapLoader.LoadImage(String filename, Int32 width, Int32 rotateAngle) in d:\devel\vs2010\CameraControl\CameraControl.Core\Classes\BitmapLoader.cs:line 517
at CameraControl.Layouts.LayoutBase.worker_DoWork(Object sender, DoWorkEventArgs e) in d:\devel\vs2010\CameraControl

Taking pictures with D5300 Nikon over WIFI - blank files come back to PC

Advertisment
 



Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests